söndag 5 augusti 2012

Krusbärskompott

Idag har jag plockat av resten av krusbären. En del hamnade i frysen. Jag ska göra krusbärsmarmelad senare, men idag blev det krusbärskompott med en gräddklick. Jag använde ett klassiskt recept, men jag har gjort lite ändringar (bl.a. lade till vaniljsocker, lite mer potatismjöl och använde den större mängden socker).



Krusbärskompott

Ingredienser:
1 l krusbär
2 dl vatten
1-1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 msk potatismjöl

Gör så här:
  1. Koka upp vattnet.
  2. Tillsätt socker blandat med vaniljsocker och bär. Sjud på svag värme försiktigt tills bären är mjuka, men hela.
  3. Lös upp potatismjölet i lite vatten och häll i under omrörning.
  4. Koka upp och häll sedan upp kompotten i en serveringsskål och strö över lite socker så att den inte skinnar sig. Servera kompotten kall eller ljummen med grädde eller mlöjk blandad med grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar