Angelina och Emilio |
Angelina med mamma |
Tårtan består av "världens bästa tårtbotten", ett lager chokladmousse men istället för 110 g mörk choklad tog jag 75 g mörk och 35 g vit choklad, för en barnsligare smak (lite väl mild för min egen smak dock och i och med att man har i vit choklad blir moussen lösare så man skulle kunna ta i något gelatinblad). Sedan också två lager hallonmousse. På varje lager grundade jag med mosade hallon blandat med lite hallonsylt för att få lite saftigare bottnar. Sedan spacklade jag tårtan med smörkräm och täckte medmarsipan.
Smörkrämen vispade jag ihop på 200 g smör, 175 g (knappt 3 dl) florsocker, 1 msk vanilj eller citronsaft och 0,5 dl kokhett vatten.
Bilden sattes fast med smält gelatin och det var svårt att hitta information om hur man skulle göra. Men jag smälte några gelatinblad och penslade på marsipanen. Använde tre blad vilket var för mycket, Nästa gång tar jag 1 blad och en halv dl vatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar