lördag 18 juli 2015

Minipavlova Med lemon curd, grädde och bär

Mamma och pappa kom hit i helgen. Jag bjöd på Minipavlova till efterrätt på lördagen. Jag testade att göra dem på en Schweizisk maräng. Jag tycker att det är enklare att få sockret att lösa sig med varmvispad än kallvispad maräng.



Minipavlova

Ca 10 st
3 äggvitor (rumstempererade)
2 dl socker
2 tsk citron

Sätt ugnen på 125 grader. Blanda alla ingredienser och rör tills sockret löser sig. Vispa sedan med elvisp över vattenbad tills marängen är uppe i ca 60-65 grader. Ta av från vattenbadet och vispa tills marängen kallnat. Klicka ut på plåten och gör en liten grop med en sked i dem. Baka i ca. 1 timme, stäng sedan av värmen och låt dem vara kvar tills ugnen kallnat.

Klicka ut lemon curd, klicka på grädde och dekorera med bär och kanske choklad eller nötter.




Här har jag även strösslat på hackad limechoklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar