onsdag 6 juni 2012

Rabarbermuffins

På Nationaldagen har vi ätit sallad med kyckling till lunch och ett glas mousserat och sedan jordgubbar och grädde till fikat.



I morgon är det min tur att ta med fika till jobbet igen och jag gjorde då rabarbermuffins (som vi provsmakade i kväll med grädde med vaniljsocker i och jordgubbar).

 

 

Rabarbermuffins

16 st muffins (normalstora, ej amerikanska)

Ingredienser:
Muffinssmet:
150 g smör
2 dl strösocker
3 st ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
2.5 dl vetemjöl
Rabarber:
ca 150 g (3-4 dl) rabarber
0.5 msk vetemjöl

Gör så här:
  1. Skär upp smöret och lägg i en bunke. Häll på sockret och låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt.
  2. Skala rabarbern och skär i små bitar, ca 1 cm. Strö över mjölet och om rabarbern är extra syrlig (oftast på försommaren) så kan man även strö på socker och blanda runt så det fastnar på rabarbern.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Vispa smör och socker med elvisp till en jämn smet.
  5. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa med elvisp ca 5 sek för varje ägg till en fluffig smet.
  6. Blanda de torra ingredienserna (bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och mjöl. Häll i i smeten och vispa till en jämn smet, ca 5 sek med elvisp.
  7. Klicka ut smeten i bakformar.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 15 minuter. Låt svalna under bakhandduk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar